Admin Admin
Numarul mesajelor : 14 Data de inscriere : 27/04/2009
| Subiect: Aerodromul de la Ianca, blocat Dum Mai 03, 2009 5:36 am | |
| Preşedinte Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, îi critică pe reprezentanţii Ministerul Apărării, despre care afirmă că tergiversează trecerea fostului aerodrom militar de la Ianca în proprietatea Consiliului. “Este acest birocratism excesiv care, din păcate, tronează în Ministerului Apărării şi vreau să vă spun faptul că avem o hotărâre de guvern de un an şi ceva şi nu am reuşit să facem nimic acolo, este o mare problemă, ce pune culoar între noi ca administraţie publică şi minister. Dar mergem înainte, nu avem din păcate nici argumente, nici pârghii să facem, în afară de mass-media, nu avem nicio pârghie împotriva Ministerului Apărării, dar să sperăm că aceasta să fie ultima piedică care ne-o pune vizavi de preluarea acestui aeroport”, a afirmat Stancu, în cadrul şedinţei de Consiliu în care s-a vorbit despre trecerea a trei cazărmi situate în Mircea Vodă din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Apărării, în domeniul public al judeţului şi administrarea Consiliului Judeţean. Bunuri militare neevacuate Şeful CJ a mai afirmat că în incinta fostei baze aeriene militare de la Ianca încă se mai află echipamente dezafectate. “Acolo mai sunt circa 90 de vagoane de fel de fel de componente de aviaţie, poate şi alte lucruri legate de partea militară, poate şi ei au dreptatea lor, că nu au unde să le ducă, dar probabil că până în octombrie, dacă nu mă înşel, au primit termen să elibereze toată zona acolo”, a declarat Stancu. Acesta doreşte ca, după ce instituţia pe care o conduce va intra în posesia aerodromului, să atragă un investitor care să realizeze un mic aeroport pentru transportul de mărfuri şi de călători.
| |
|